Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J77a61n 69N37o92v72á51k

28. 8. 2013 12:49

Ó jéje, ajťák začal filozofovat. Teď text zanalyzuju a řeknu jak to bylo doopravdy. Pan autor pracuje v Praze v kancelářské budově a živí ho vpodstatě provoz nějakých webů. Teď se mu dvakrát stalo, že vypadl proud a na základě toho začal bojovat proti solárním panelům.

Realita je taková, že žádný kolaps sítě nenastal, protože v tom případě by se to netýkalo malého kousíčku Prahy, ale celého Česka a velkého kusu Evropy okolo. Toho by si jistě všimli i novináři. Nehledě na to, že nahodit to zpět trvá tak týden. V reálu se mohlo stát několik jiných věcí:

1) Jednalo se o plánovanou odstávku transformátoru z důvodu údržby/opravy/výměny, které se dělají HLAVNĚ přes léto. To by znamenalo taky, že po okolí byly vyvěšeny informační letáčky, kterých si autor nevšiml. Ta oprava se dělá tak, že se to během jedné odstávky udělá a po pár dnes provozu, kdy je vše OK se to trafo znovu vypne a vše se "zadekluje" a zaplombuje.

2) Byla to normální porucha na vedení nebo na transformátoru. Na to stačí málo. Nějaký ten zkrat, překopnutý kabel, apod. V případě překopnutého kabelu se taky nejdřív udělá provizorní oprava a za pár dní přijedou profíci, znovu to vypnou a udělají pořádnou opravu.

0 0
možnosti
PK

P96a25v40e14l 92K44u31r48a87l

28. 8. 2013 16:40

Realita ovšem je že v případě 1 může mít člověk už měsíce dopředu rezervnované závazky prakticky po celé planetě naslibované závazky jenom proto že se měsíc předem uráčí distributor sdělit (ještně na naprosto zastaralé metodě jako rozvěšené papírky) že nebude elektřina.

To není v pořádku... informovat by to chtělo s mnohem větším předstihem a bohužel rozvěšovat papírky po budovách je poněkud k ničemu... vím o několika serverovnách do kterých člověk prostě půl roku vkročit ani nemusí a veškerá jejich správa a majitelé jsou půl republiky v háji.

Tady opět bohužel někdo zaspal dobu.

0 0
možnosti
PC

"tak aktuálně cool Cloud řešení jim vlastně vzalo veškeré lokální dokumenty z rukou" tak to teda nevzalo, stejne v riti byste byl i s neaktualne zastaralym lokalnim resenim. Kdyz vam nejde lokalne elektrika je celkem jedno jestli nepristoupite na pocitac ve vedlejsi mistnosti nebo na konci sveta

1 0
možnosti
PK

P29a82v61e85l 74K94u15r61a98l

28. 8. 2013 11:34

Laptop má baterii.

Ovšem pokud je server na kterém jsou cloudová data v místě kde elektrika vypadne skutečně to muže držet 100 lidí na celé planetě mimo jakoukoli činnost.

Problém je že člověk je v závislosti i na tom že elektřina nejde v jiných lokalitách.

Při zcela lokálním řešení sice nemůžete dělat tak jako tak ale zbytek lidí může ve své činnosti alespoň omezeně pokračovat

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x

Seznam rubrik