Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proti názoru nic nemám. Ale přeci jen bych si dovolil malinko napravit odstavec "Co na to motor"

V proudovém leteckém motoru se vzduch stlačuje kompresorem, nikoli turbinou. Za kompresorem je spalovací komora, kde dochází ke smíšení a spálení směsi. Až poté spaliny putují na turbinu, která slouží hlavně k pohonu kompresoru. Za turbinou se již mění tlaková energie na kinetickou a vzniká tak tah, který je důsledkem pohybu letadla.

0 0
možnosti
Foto

Největší přínos experimentu je pouze jeden a jedinej. Neustále masírovat obecenstvo ekologičností čehokoliv. Je zcela fuk, že uvedená zpráva je blbost, jak názorně ukázal autor blogu (jsem rovněž chemik - celej život), ale slovy klasika: "Stokrát opakovaná lež....atd." Jde prostě jen o psychologickou taktiku, jak upravit vnímání lidí. Hlavně aby nezačali proboha přemýšlet, že třeba tvořit energetický mix zdrojů energie nelze hurá stylem. Zatím se udržuje stav, kdy na rozumné argumenty odborníků v celém spektru oborů, odpovídají Ti kteří to vše zaplatí (tedy my - obecně): "To je blbost, Franta v hospodě to říkal jinak... A v novinách to taky říkali!".;-€ Rv

Bum! A je po diskusi. A tento stav je žádoucí zachovávat, proto i takové zprávy v novinách. ;-)

1 0
možnosti

Ja jen cekam, kdy nejakeho ekoloka prasti nekdo palici do hlavy aby jim konecne doslo, ze spalovanim cehokoliv != obnovitelny zdroj energie. Naopak spalovani biomasy, povazuju za nejvetsi ekologickou katastrofu teto ery. Palenim obili, nate, dreva, slamy, sena, repkovych oleju atd atd... drancujeme vlastni pudu o ziviny a ochuzujeme tak jeji schopnost plodit. Vse co se drive vracelo do pudy zpet, je dnes drancovano a paleno. Snizujete to schopnost pudy udrzet vodu, schopnost pudy plodit a neda se to vratit zpet za par let nejakou chemickou prisadou.Je to nevratny proces, ktery muze vest k opravdove ekologicke katastrofe. Vzhledem k tomu, ze ekologie neni veda o prirode, ale veda o tom jak muze lidstvo samo presit se sebou samym (protoze priroda tu byla pred nami a bude i po nas. Lidi potrebuji prirodu a ne naopak)...je mozna dobre,ze o tom jeste ekologove ani nemluvi...problem se vyresi sam :)

2 0
možnosti

P62a90v62e71l 17V35l65a56s

13. 3. 2013 22:39

Právě to je cílem. Vzniknou pouště a jak je všeobecně známo poušť je nejekologičtější území, nevznikají tam prakticky žádné škodliviny.

1 0
možnosti

Možná největší přínos experimentu tkví v tom, že konečně přišli na to, jak "ekologicky" zlikvidovat přepálený olej :-)

2 0
možnosti

P28a52v59e19l 48K73u80r68a78l

11. 3. 2013 17:08

je snadno nejvyšším když je jedinným přínosem...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS