Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

JayVandermark

29. 3. 2011 14:22
Titul

Vysokoškolský titul je vlastně sám o sobě bezcenný, neboť tento titul žádného člověka moudřejším neudělá. Je mezi námi mnoho lidí s tituly Mgr., Ing, a další, kteří se těmito tituly rádi chlubí, ale neumí se ani podepsat (např. titul Mgr. užívají za jménem). Nemluvě o tom, že v běžném životě jsou často nepoužitelní (setkal jsem se s tolika Magistry, Inženýry, Doktory všeho možného i nemožného, kteří byli naprosto finančně negramotní; také jsem si všiml, že se často řídí pravidlem, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě). Jak pravil Jan Werich: "Vždycky bylo, je, a já se domnívám, že i bude na světě víc lidí hloupých a nevzdělaných, než chytrých a vzdělaných, i když chytrost a vzdělanost, nejsou na sobě přímo závislé. já znám mnoho vzdělaných hlupáků."

0 0
možnosti
JV

JayVandermark

29. 3. 2011 14:26
Re: Titul

Ještě bych dodal další z mnoha mojich oblíbených citátů od Jana Wericha, který celkem souvisí se systémem vzdělávání na českých VŠ: "Paměť je výsadou blbých. Chytrý nemá čas si pamatovat, chytrý musí vymýšlet." Jde o to, že na většině českých VŠ stačí šprtat se nesmyslné poučky, které mnoho úspěšných absolventů nedokáže využít v praxi.

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 3. 2011 12:14
to je právě ta otázka

Ten případ uvedený v závěru. Je jasné že VŠ má právo se vyjadřovat k těm podvodům,opsaným pracem, atd..které jejich student provedl vůči ní a v rámci povinností svého studia.

Ale je otázka, zda škola má právo ho nějak hodnotit a soudit  za neetickou činnost mimo tuto školu. Jistěže, jakási školní komise si může odhlasovat co chce, třeba za  nepozdravení rektora spráskání devítiocasou kočkou.

Ovšem,nezapomeňme že mezi školou a studentem je nějaký právní vztah. Za toho studenta zatím platí školné stát (za pár let si část z něj bude platit student sám), studium trvá několik let, je pro studenta namáhavé.Čili rozhodnutí školní komise,že tento právní vztah jednostranně ruší a studenta vyhazuje by taky asi mělo mít nějaký právní podklad. A jen to že se student dopustil někde jinde neetického jednání?

(Omlouvám se, za to "jen to"-jistěže by profesoři VŠ byli rádi kdyby jejich studenti a absolventi byli jen čestní a poctiví lidé".ale mají právo je nějak vychovávat a trestat?

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x

Seznam rubrik