Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

čuk2gek

28. 5. 2010 12:05
Pro fitzie: vymýtání - napsal správně ten ipsilon, neboť

uvažuje: vysokým mýtným na hranici magistrátu korupci zastavíme. Takže nikoli vymítat les, až vznikne mýtina, alebrž  mýtným zabránit vstupu kohosi "kdo na to nemá" kamsi mezi "ty co na to (tedy korupci) mají". Tím se vymýtnou ti nespolehliví, co stejně nemají prostředky na realizaci zakázek. A zůstanou silní, finančně nezávislí uchazeči, kteří dokáží ocenit těžkou práci úředníků. No a ti první tímpádem zaniknou, ti druzí zůstanou, ergo příště již nebude nutno korumpovat, neb je jasné, kdo je ten pravý. A je po korupci. Prostě stačí jen trochu myslet a nevést tu žabomyší válku o ipsylon.

0 0
možnosti
EK

fitzie

28. 5. 2010 8:07
jste rodilý mluvčí?

při troše dobré vůle by to mohlo být i vtipné - vymýtání: zatížení korupce mýtem. každý korupčník, než by vešel do magistrátu, zaplatil by mýto. tedy další úplatek. ovšem záměnu akuzativu za genitiv, tu jsem slyšela jen v okolí Brna a v současné době se používá jen u mužského rodu životného.

0 0
možnosti
Q

Quick.

28. 5. 2010 7:56
pravopis

Tak takovou hrubku v nadpise jsem už dlouho neviděla, a shoda podmětu s přísudkem asi taky nic neříká...

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

28. 5. 2010 7:55
Chodil autor do školy?

Oj, to i a y! Vyjmenovaná slova se učí snad ve 3. třídě. Shoda podmětu s přísudkem o pár let později, ale oboje patří snad k základnímu vzdělání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x

Seznam rubrik